Iskola palyazat

 
 

Projekt megnevezése:

 

Épületenergetikai felújítások Tápióbicske Község Földváry Károly Általános Iskola épületein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

 
 

Projekt azonosító száma:

 

KEHOP-5.2.9-16-2016-00040

 
 

Kedvezményezett:

 

Tápióbicske Község Önkormányzata

 
 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

 

128 171 387 Ft

 
 

A finanszírozás típusa:

 

Kohéziós Alap

 
 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

 

2017. április 10.

 
 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

 

2017. november 30.


 
 

Projekt bemutatása

 

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK TÁPIÓBICSKE KÖZSÉG ÁLATLÁNOS ISKOLAI ÉPÜLETÉT
 
 

Tápióbicske Község a Földváry Károly Általános Iskolájának épületenergetikai korszerűsítésére több mint 128 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

 

A projekt megvalósulása során a Földváry Károly Általános Iskola épülete kerül korszerűsítésre. A 128,1 millió forintos beruházásnak köszönhetően Tápióbicske Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a Község.
A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá, a pályázattal érintett intézményben napelemes rendszer kerül kiépítésre.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.
Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.
Tápióbicske Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.
 

Aktualitások

Kattintson ide, ha az oldalon található legfrissebb tartalmakat szeretné megnézni.

Elérhetőségeink

Tápióbicske Község Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2764 Tápióbicske, Rákóczi út 93.
Telefon:  29/421-001
                29/421-590
Fax:         29/421-435
E-mail:
tbicskehivatal@monornet.hu